fredag den 7. september 2018

Observation af undervisning 7.9.18


Observation i Medico-afd.
Kurset omhandler sterilt batch.

Jeg er i en klasse med 12 ledige kursister, som med dette kursus håber at få et job.
Undervisningen starter kl. 8:00 og læreren starter med at gennemgå dagens program.

Eleverne sidder ved 2-mands borde og lytter interesserede og der bliver stillet opklarende spørgsmål.

Vi går fra klasselokalet ned til et labratorie nedenunder, hvor undervisningen fortsætter.

Eleverne er inddelt i 4 grupper med 3 i hver gruppe. De har i går lavet en masse prøver, som nu skal undersøges. De arbejder selvstændigt i grupperne, hvor de evaluerer resultaterne. Kursisterne virker meget positive over for hinanden i grupperne og de kommunikerer ligeværdigt. Alle virker meget engagerede. Læreren (Ulla) fortæller, at dette er et særligt godt hold, men at de ledige kursister er mere interesserede, end de virksomheds-hold de kører.

Efter det bliver disse resultater opsummeret i klassen, så de kan lære af hinanden. Herefter bliver der ryddet op og vi går tilbage i klasseværelset.

Her går grupperne for sig selv og taler det hele igennem. Grupperne skal herefter på en kærlig, konstruktiv og konkret måde evaluere en anden gruppe, som de har observeret på i går under produktionen. Under denne evaluering går jeg rundt og lytter. I en gruppe er der klart en leder, som styrer kommunikationen i gruppen. I en anden gruppe er der en af kursisterne, der virker som en medløber. Hun lytter interesseret, men bidrager ikke. De 2 andre grupper, arbejder optimalt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar