fredag den 23. august 2019

Case 3 Modul 5 23.8

Jeg har undervisning i kørekort til lastbil. Herunder er et emne, som er prøverelateret, nemlig Køre- og hviletidsreglerne. Det er et emne med rigtig mange regler og undtagelser. Der er mange tal og udregninger.
Når jeg introducerer eleverne for dette emne, er der mange, der føler sig meget opgivende over, at skulle huske alt stoffet.
For at alle eleverne skal komme frem til målet, at kunne alle disse regler og undtagelser, kræves en differentieret undervisning.
Som det foregår nu, der elevrne et program på turteori.dk, som eleverne har adgang til både på skolen og derhjemme. Dette program beskriver alle regler og undtagelser, ved hjælp af billeder og tekst, som bliver læst op.
Dette er introduktionen til emnet. For at forsøge at nå alle eleverne, udleveres en pjece, som gennemgår hele emnet på en pædagogisk måde. denne pjece sammen med turteoriprogammet skaber grundlaget for, at eleverne kan besvare solo- og gruppeopgaver i emnet. Der findes derudover ekstra opgaver i turteoriprogrammet og i det andet program, de har adgang til på skolen: Koreklar.dk
Der er ikke forskel i komplektionsgraden på opgaverne. For nogen elevers vedkommende ønskes det, at vi gennemgår pjecen skridt for skridt, hvor jeg ved eksemplificering på tavlen, kan lette forståelsen. Hvis der er elever, som mangler udfordringer får de en tur til Barcelona i Spanien, hvor de skal finde ud af, hvornår de skal køre fra Hillerød, for at være Barcelona på en bestemt dag og tidspunkt og samtidig overholde Køre- og hviletidsreglerne. Dette gennemgår vi i plenum, hvor alle får nytte af det også.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar